"Βόμβα" Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμφωνήσουμε στις Βρυξέλλες!

"Βόμβα" Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμφωνήσουμε στις Βρυξέλλες!
Με αφορμή το αυριανό Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κάνοντας εκτενή αναφορά στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ενώ τόνισε ότι, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλο δάνειο και πως η Ελλάδα θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους».

Σε σημερινό δημοσίευμά του, το «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, άφησε ανοιχτά όλα τα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτό του δημοψηφίσματος...

Αναφέρομενος στη ρευστότητα, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων... Για τα υπόλοιπα βλέπουμε».

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο. Το πλάνο που προτείνουμε στους εταίρους μας είναι να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανθρωπιστική κρίση", είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα τρία σήμεια του σχεδίου που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση που είναι τα εξής: "Το πλεόνασμα του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, μια ευφυής αναδιάρθρωση του χρέους, και ένα σχέδιο για μεγάλες επενδύσεις".

Όσον αφορά στο Grexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: "Δεν θα έρθει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα αν μιλάμε συνέχεια για Grexit. Είναι μια δηλητηριώδης συζήτηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι οι γερές βάσεις και μια συμφωνία με την Ευρώπη".

Τέλος για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρκέστηκε να πει ότι είναι "τυπικές", προσθέτοντας ότι: "Η ΕΚΤ είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά στο χρέος της Ελλάδας και απαιτεί πειθαρχία. Θα πρέπει όμως να φέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες και όχι διαφορετικά στην Ελλάδα".

Αξιολόγηση