Σε συνέδριο στη Βενετία ο Γιάννης Βαρουφάκης

Σε συνέδριο στη Βενετία ο Γιάννης Βαρουφάκης
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στη Βενετία και μίλησε σε πάνελ με θέμα «Το σκοτεινό σενάριο της Ευρώπης: Χ-exit και διάλυση της Ένωσης» μαζί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Παντοάν και τον Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην στέλεχος της ΕΚΤ.

Στη Ιταλία βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να μιλήσει σε κλειστό συνέδριο του Ινστιτούτου Άσπεν με τίτλο «Assessing Risk: Business in Global Disorder».

Στο διήμερο διεθνές συνέδριο της Βενετίας έλαβαν μέρος δεκάδες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Το σκοτεινό σενάριο της Ευρώπης: X-exit και διάλυση της Ένωσης (Europe's dark scenario: Χ-exit and dis-union), δηλαδή σε μια συζήτηση σχετικά με τα εσχατολογικά ενδεχόμενα για το μέλλον της Ευρωζώνης σε σχέση με πιθανή έξοδο αγνώστου αριθμού χωρών από την ζώνη του Ευρώ που μπορεί να προκαλέσει τη διάλυσή της.

Στο ίδιο πάνελ ομιλητών με τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν και ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην στέλεχος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Φωτογραφίες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και του Ιταλού ομόλογό του από το συνέδριο, ανήρτησε στο twitter και το instagram η Lucy P. Marcus από το Project Syndicate και το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ