Αντιδράσεις από εφοριακούς για το νέο σχέδιο Βαρουφάκη με τους "μυστικούς" φορο-ελεγκτές

Αντιδράσεις από εφοριακούς για το νέο σχέδιο Βαρουφάκη με τους "μυστικούς" φορο-ελεγκτές
Κύμα αντιδράσεων σηκώθηκε από εφοριακούς μετά την επιστολή Βαρουφάκη και το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να βγάλει στους δρόμους φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμα και τουρίστες, με μικρόφωνα και να τους αναθέσει ρόλο "μυστικού" φορο-ελεγκτή, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή

"Πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης έχει συμβουλευτεί νομικούς και συνταγματολόγους", δήλωσε στο MEGA η Ρεβέκκα Μπασματζίδου, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

"Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι", τόνισε.

Θα ζητηθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, γιατί το μέτρο θα προστατεύσει υπέρτερο αγαθό που είναι η προστασία των πολιτών, απάντησε στην κ. Μπασματζίδου ο συνταγματολόγος και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η χρησιμοποίηση πολιτών και τουριστών στο πλαίσιο του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής είναι μια από τις προτάσεις που περιέχονται στη νέα επιστολή που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα, όπου η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στους εταίρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ