Καραγκούνης: "Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει, διότι αυτό έχει κόστος για την ελληνική οικονομία"

Καραγκούνης: "Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει, διότι αυτό έχει κόστος για την ελληνική οικονομία"
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε "Η αβεβαιότητα που υπάρχει, έχει κόστος για τη χώρα, αυτό το κόστος αυξάνεται κάθε μέρα και θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός".

Ο Κ. Καραγκούνης σημείωσε επίσης "Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει και μάλιστα γρήγορα, διότι αυτό έχει κόστος όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως για την ελληνική οικονομία" και πρόσθεσε: ΄"Την ώρα της διαπραγμάτευσης καλό είναι να μην κάνουμε δημόσιες τοποθετήσεις ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση, ούτε αυτό να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης. Η χώρα πρέπει να πάρει τα χρήματα, να τελειώσει την αξιολόγηση, να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, διότι κάθε μέρα που περνά και παραμένει η ανασφάλεια, έχει τεράστιο κόστος. Εμείς είχαμε επιλύσει το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού, όχι μόνο για φέτος, αλλά και τα προηγούμενα έτη, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα για πέρσι και για πρόπερσι, αλλά αρνηθήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα για την κοινωνία και δεν χρειάστηκε να τα πάρουμε, γιατί ξεπεράσαμε τους στόχους χωρίς μέτρα".

Σε ερώτηση για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αλλά και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή, ο κ. Καραγκούνης απαντά: "Γύρω στους δεκαεπτά βουλευτές έθεσαν και το ζήτημα ενός συνεδρίου, βεβαίως ο καθένας με δική του λογική και με το δικό του σκεπτικό. Η πλειοψηφία δεν θέλησε κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οποιοδήποτε ζήτημα θα το συζητήσουμε όπως χθες στην ΚΟ και στην Πολιτική Επιτροπή, θα υπάρξει και μια συνδιάσκεψη, η οποία θα γίνει σε έναν ύστερο χρόνο, όχι μακριά από τώρα, σε έναν εύλογο χρόνο, για να προετοιμαστεί.

Το καταστατικό προβλέπει σαφώς πότε γίνεται έκτακτο συνέδριο -το εξήγησε χθες ο πρόεδρος- και αυτό δεν προβλέπεται για κάποια από τα ζητήματα που έθεσαν συνάδελφοι. Τον Ιούνιο του 2016 θα γίνει κανονικά το Συνέδριο. Το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος ότι το να παρατείνουμε την εσωστρέφεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, θα κάνει κακό στο κόμμα την ώρα που η χώρα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χρειαζόμαστε μια ΝΔ και ενωμένη σαν γροθιά και δυνατή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Και στην ΚΟ και στην Πολιτική Επιτροπή και αργότερα στη Συνδιάσκεψη θα έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους βουλευτές και το κόμμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ