«Βόμβα» Deutsche Bank: Η Ελλάδα απειλεί την παγκόσμια οικονομία!

«Βόμβα» Deutsche Bank: Η Ελλάδα απειλεί την παγκόσμια οικονομία!
Η Ελλάδα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί η γερμανική τράπεζα, σε νέα έκθεσή της, με τίτλο «Global Economic Perspectives - Will exit or Grexit vol give the Fed pause?».

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα είναι ικανή να γεννήσει κινδύνους κατά το τρέχον έτος, 2015. Ο βασικός κίνδυνος που συνδέεται με την Ελλάδα είναι ο προφανής: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της μπορεί να καταρρεύσουν.

Μπορεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να υπήρξε συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, ωστόσο, κατά τη Deutsche Bank, η συμφωνία αυτή είναι μόλις το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της γερμανικής τράπεζας, αυτή η μακρά διαπραγματευτική διαδικασία θα έχει θετική έκβαση. Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές και θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μήνες.

Η Ελλάδα, στο χρονικό αυτό διάστημα, θα πρέπει να:

- ολοκληρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα

- προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα

- εγκρίνει το νέο πρόγραμμα η ελληνική βουλή

«Οι πιθανότητες να υπάρξει νέο ατύχημα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι σημαντικές», προειδοποιεί, τέλος, η Deutsche Bank.

Αξιολόγηση