Στουρνάρας: Κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις και τις τράπεζες

Στουρνάρας: Κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις και τις τράπεζες
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις και την ρευστότητα των τραπεζών μετά την απόφαση της ΕΚΤ να εξαιρέσει τα ελληνικά ομόλογα απο το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που ανακοίνωσε χθες στο ΔΣ της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας ο κ. Ντράγκι», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς.Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο» συνέχισε ο κ. Στουρνάρας ενώ πρόσθεσε:

«Στοχεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε. «Ο πρωθυπουργός και όλο το οικονομικό επιτελείο θα εργάζονται τις επόμενες ημέρες προς την κατεύθυνση αυτή».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Τράπεζα της Ελλάδας «συνδράμει το κυβερνητικό έργο στο πλαίσιο της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη».

Για τις ελληνικές τράπεζες υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται η ρευστότητας τους».

Αξιολόγηση