Μέρκελ: Κάνουμε ό,τι μπορούμε να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα

Μέρκελ: Κάνουμε ό,τι μπορούμε να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει αν η Ελλάδα θα μπορούσε να υπολογίζει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας από τις εταίρους της στην ευρωζώνη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες είπε ότι όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στο να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε επίσης δηλώσει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν σχεδιάζουν να συζητήσουν ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα στη συνάντηση της Δευτέρας.

"Μια συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θέλει ένα τρίτο πρόγραμμα.

Πάντως ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος επέμεινε και σήμερα στη ρητορική που ανέπτυξε και τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την ανάγκη ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα ύψους 50 δισ. ευρώ.

Αξιολόγηση