ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για κάλυψη της ρευστότητας τον Μάρτιο

ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για κάλυψη της ρευστότητας τον Μάρτιο
Την ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για τον Μάρτιο επεσήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από σύσκεψη που διεξήχθη νωρίτερα στο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, που σχετίζονται με την αξιοποίηση αποθεματικών φορέων της γενικής κυβέρνησης, με την χρήση άλλων αποθεματικών, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ειδικές εκδόσεις, εάν το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων δεν γίνει αποδεκτό.

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, ποσού 875 εκατ. ευρώ, λήξεως 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η έκδοση θα καλυφθεί κανονικά. Ωστόσο, πρόκειται για ανακύκλωση υφισταμένων εντόκων που λήγουν και όχι για νέα έκδοση.

Τα ταμειακά διαθέσιμα θα δεχθούν μεγάλη στήριξη από τα 700 εκατ. ευρώ που θα δώσει μέσα στην εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδος στο Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συναντήση με τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Μάρδα και τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ Στέλιο Παπαδόπουλο.

Αξιολόγηση