Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Από τις κινήσεις της Ελλάδας θα εξαρτηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Από τις κινήσεις της Ελλάδας θα εξαρτηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης
Η οικονομική κατάστηση που επικρατεί στην Ελλάδα και οι σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνέντευξης του Ιταλού υπουργού οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Σε ερώτηση της εφημερίδας αν «του αρέσει η συμφωνία με την Ελλάδα» ο Ιταλός υπουργός απαντά: «Είναι μια δύσκολη πορεία, αλλά θα ενισχυθεί με το πέρασμα του χρόνου, αν οι κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμεύσουν και στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι βασικής σημασίας, αλλά είναι ακόμη ανεπαρκής στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να την αυξήσουμε, διαφορετικά δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι οριστική».

Ο Πάντοαν προσθέτει, επίσης, πως «το ότι η Ιταλία αποδεικνύει πως, έστω και σε δύσκολες συνθήκες χρέους, υπάρχει μια αποτελεσματική στρατηγική μεταρρυθμίσεων, αποτελεί ένα μήνυμα και προς άλλες χώρες. Ότι, δηλαδή, έστω και όταν είσαι αντιμέτωπος με μεγάλες δυσκολίες, μπορεί να βρεθεί διέξοδος από την κρίση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση