Οι ΗΠΑ προτίθενται να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προτίθενται να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα
Η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλόατ (Amanda Sloat) στη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης ΗΠΑ να βοηθήσει την Ελλάδα ωστε να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία οι θεσμοί.

Η κ. Σλόατ είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις οικονομικές εξελίξεις, την πορεία των διαπραγματεύσεων και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και για τον τρόπο που θα καλυφθεί ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό το 2015, όπως και για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας ως θετική τη, μέχρι στιγμής, στάση της αμερικανικής κυβέρνησης στην ελληνική προσπάθεια, ενώ συζητήθηκε, το θέμα της προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων προς την Ελλάδα. Η κ. Σλόατ πρότεινε στον κ. Τσακαλώτο να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων, καθώς και με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αξιολόγηση