Αμφιβολίες Σόιμπλε για το εάν η Αθήνα θα κάνει όσα υπόσχεται

Αμφιβολίες Σόιμπλε για το εάν η Αθήνα θα κάνει όσα υπόσχεται
«Δύσκολη απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να εγκρίνουν την 4μηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε μάλιστα πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διατηρούν ακόμη αμφιβολίες για το κατά πόσο αξιόπιστες είναι στην πραγματικότητα οι πρόσφατες δεσμεύσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για εμάς, ούτε όμως και για την ελληνική κυβέρνηση καθώς στην προεκλογική της καμπάνια είχε πει στον λαό κάτι εντελώς διαφορετικό», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

«Το ερώτημα είναι τώρα η μπορεί κανείς να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στην Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος, ο οποίος παρά τις επιφυλάξεις του προέτρεψε τους γερμανούς Βουλευτές να εγκρίνουν την τετράμηνη παράταση της συμφωνίας, η οποία τίθεται προς ψήφιση στην Bundestag την Παρασκευή.

Αξιολόγηση