Βαρουφάκης στο CNBC: Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή είναι σαν το κυνήγι θησαυρού

Βαρουφάκης στο CNBC: Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή είναι σαν το κυνήγι θησαυρού
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν, αλλά εύχεται να βρεθεί θησαυρός.

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Παράλληλα δηλώνει σίγουρος ότι δεν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση καθώς όπως εξηγεί, «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Φαντάζεστε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισ. ευρώ;»

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του καναλιού η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα σταματήσει τις κατασχέσεις και έτσι οι Έλληνες δεν πλήρωναν φόρους και δόσεις πρόβλημα για τις τράπεζες και γι' αυτό ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε την Ελλάδα να αποκαταστήσεί την «κουλτούρα των πληρωμών».

Αξιολόγηση