Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Τσίπρας να εξηγήσει πώς η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ΕΕ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Τσίπρας να εξηγήσει πώς η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ΕΕ
Την άποψη ότι «η Ευρώπη πήρε μόνο μια ανάσα, τίποτα περισσότερο και σίγουρα όχι ακόμη μια λύση» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους. 

«Η Ευρώπη πήρε μια ανάσα, τίποτα περισσότερο και σίγουρα όχι ακόμη μια λύση. Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης της Αθήνας. Ξεκάθαρα: ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στην ΕΕ πώς η Ελλάδα θέλει να ανταποκριθεί στις δικαιολογημένες προσδοκίες των πιστωτών», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στην εφημερίδα Bild και σημείωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να γίνουν «χωρίς χαιρεκακία και υπεροψία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην διάθεση άλλων χωρών του Νότου για μεταρρυθμίσεις ενδεχόμενη «επικράτηση» της Αθήνας επί της ΕΕ, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί η αρχή «βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις» και διευκρινίζει ότι «αν η Αθήνα θέλει αλλαγές σε μεμονωμένα σημεία, αυτό είναι εντάξει, αλλά αν οι αλλαγές οδηγούν σε επιπλέον δαπάνες, τότε θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση σε άλλα σημεία ή να στοχεύσει σε αύξηση των εσόδων".

Αξιολόγηση