Π. Μοσκοβισί: «Απαγορεύω ακόμη και επεξεργασία σχεδίου για Grexit»

Π. Μοσκοβισί: «Απαγορεύω ακόμη και επεξεργασία σχεδίου για Grexit»
Απορρίπτει το ενδεχόμενο Grexit ο Γάλλος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2. «Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ανέπτυξε τις απόψεις του, για το τι ακριβώς περιμένει από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να υποβάλλει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση. «Θα είναι μια πρώτη ανάγνωση μεταρρυθμίσεων, όχι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» εξήγησε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:«'Αλλωστε, δεν ανήκει στους Ευρωπαίους να δώσουν ένα εύσημο ή αντίθετα να απορρίψουν αυτό που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως-η ελληνική κυβέρνηση- να δώσει τη φιλοσοφία της για το σύνολο.Το σημαντικό είναι ότι, εφ' όσον συμπεριληφθούν νέα μέτρα προερχόμενα από το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αντικαταστήσουν άλλα μέτρα, ώστε το σύνολο να είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο.

Αξιολόγηση