Γ. Σακελλαρίδης: Η Ελλάδα συζητά με τους εταίρους την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Γ. Σακελλαρίδης: Η Ελλάδα συζητά με τους εταίρους την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,Γ. Σακελλαρίδης , δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η Ελλάδα συζητά ήδη με τους εταίρους για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλει μέχρι σήμερα το βράδυ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει αποδεκτή.

Η λίστα δεν έχει σταλλεί ακόμα στις Βρυξέλλες αλλά επρόκειτο να σταλέι εντός της ημέρας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ώστε οι φόροι να κατανέμονται με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, από κοινωνικής πλευράς" δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές αντιδράσεις και ειδικότερα για τη συγνώμη του Μανόλη Γλέζου εξέφρασε την εκτίμησή του για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αλλά χαρακτήρισε το άρθρο του "άστοχο και λανθασμένο". "Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδάκι, λειτουργήσαμε σε ασφυκτικό πλαίσιο και πετύχαμε όσα δεν είχαν καταφέρει όλοι οι άλλοι σε πέντε χρόνια" προσέθεσε "δε μπορούμε να πούμε πως κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη την κερδίσαμε".

Προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του περί κερδών από τη διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη μείωση του στόχου για το πλέονασμα, λέγοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με το τέλος της λιτότητας. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την... κατανόησή του στη ΝΔ (σχετικά με τις αντιπολιτευτικές της θέσεις), γιατί με τις επιτυχίες της κυβέρνησης καταρρέει το οικοδόμημα που είχε οικοδομήσει. "Και εγώ αν ήθελα να κάνω προπαγάνδα θα έλεγα τα ίδια" σημείωσε με στόχο να υποβαθμίσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

"Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί έρχεται μια κρίσιμη περίοδος στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, το πόσο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές" συνέχισε το σκεπτικό του Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων θέλουμε να διευκολύνουμε όσους μπορούν να πληρώσουν και να κερδίσουν και οι ίδιοι και το κράτος, πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε δημοσιονομικό κόστος" είπε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το συγκεκριμένο μέτρο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Είπε ακόμη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σταδιακή ώστε να προσαρμοστούν οι μικρές επιχειρήσεις και ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή του χωρίς να θιγούν ή να μειωθούν οι κοινωνικές παροχές. "Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, θέλουμε να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή" κατέληξε στη συνέντευξή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ