Γκάμπριελ: Θετικό βήμα η υποβολή από την Ελλάδα αιτήματος παράτασης

Γκάμπριελ: Θετικό βήμα η υποβολή από την Ελλάδα αιτήματος παράτασης
Θετικό βήμα «βλέπει» ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την ένδειξη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μετά την ανακοίνωση ότι η Αθήνα θα υποβάλει αίτημα στην ευρωζώνη για την παράταση της δανειακής συμφωνίας της για διάστημα έως έξι μηνών.


«Είναι καλό που η κυβέρνηση στην Ελλάδα προφανώς αποφάσισε χθες το βράδυ να λάβει υπόψη της τα ελληνικά συμφέροντα και όχι μόνο αυτά του κόμματός της. Ανακοίνωσαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί πρόοδος», είπε ο Γκάμπριελ.

Νωρίτερα ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι η παράταση της δανειακής συμφωνίας με την Ελλάδα δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση