Πως σχολιάζει ο ξένος Τύπος το αίτημα για παραταση της δανειακής σύμβασης

Πως σχολιάζει ο ξένος Τύπος το αίτημα για παραταση της δανειακής σύμβασης
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι από την ελληνική κυβέρνηση, με πολλά διεθνή πρακτορεία να αναφέρονται στην εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο συγκλίνουσες πληροφορίες από Αθήνα και Βρυξέλες έκαναν λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης να υποβάλει αύριο αίτημα για επέκταση ισχύος της δανειακής σύμβασης με την Ευρώπη, που εκπνέει τέλος Φεβρουαρίου. Δεν διευκρίνιζαν πάντως με ποιους όρους ή προϋποθέσεις θα συμβεί αυτό.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αρνήθηκε να ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, επισημαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε σαφή τη διάκριση ανάμεσα στη δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα διάσωσης.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Bloomberg γράφει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «σκέφτεται» να κάνει αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες, κάτι που όπως ερμηνεύει το δίκτυο μπορεί να διευκολύνει το αδιέξοδο με τους πιστωτές.

Την είδηση μεταδίδει και το δίκτυο Euronews που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου από τις Βρυξέλλες, ενώ το αμερικανικό δίκτυο CNBC γράφει πως η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης.

Από την άλλη, το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle διευκρινίζει με tweet στον επίσημο λογαριασμό του πως το αίτημα παράτασης από την ελληνική κυβέρνηση αφορά στη δανειακή σύμβαση και όχι στο πρόγραμμα διάσωσης.

Διαβάστε ακόμα:Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης θα υποβληθεί αύριο από την Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ