Μεγάλη απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών «βλέπει» ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

Μεγάλη απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών «βλέπει» ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ
Την μεγάλη απόσταση μεταξύ Εurogroup και Ελλάδα επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος ενώ όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να ζητήσει την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

«Ελπίζω όλοι να επαναξιολογήσουν τη θέση τους, ιδιαίτερα η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη» είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.

«Αυτή τη στιγμή, η μπάλα είναι στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να ζητήσει επίσημα την παράταση του προγράμματος και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει κάποιες προϋποθέσεις» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές και ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές τι θέλει να κάνει.

Νωρίτερα ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ είχε δηλώσει ότι«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και τι είναι προετοιμασμένη να κάνει και υπάρχει σειρά κόκκινων γραμμών…Το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης…Λογικά, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την αποτυχία. Η Ισπανία έχει εποικοδομητική στάση εντός των κανόνων» και αρνήθηκε ότι η Ελλάδα δέχθηκε τελεσίγραφο από τους εταίρους.

Αξιολόγηση