Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γερμανός υπουργός Β. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα ή όχι.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει πρόγραμμα στήριξης ή όχι, καθώς για την ώρα η Αθήνα δεν φαντάζει να γνωρίζει τι θέλει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Υπογράμμισε πως τυχόν παράταση του προγράμματος έχει νόημα μόνο αν η Ελλάδα σκοπεύει να το ολοκληρώσει, και ότι οι εταίροι θέλουν δεσμεύσεις για αυτό.

Προειδοποίησε μάλιστα πως η κατάσταση για την Ελλάδα δεν βελτιώνεται, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας πως η θέση των 18 εταίρων στο Eurogroup της Δευτέρας ήταν ομόφωνη.

Επισήμανε δε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο 100% των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μία μέρα μετά το άκαρπο Eurogroup, υποστήριξε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στους κόλπους του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για τους Έλληνες πολίτες.

Αξιολόγηση