Αυστριακός καγκελάριος: Με Grexit δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς

Αυστριακός καγκελάριος: Με Grexit δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς
Με Grexit δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς...προειδοποίησε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά το σημερινό εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη


Όπως είπε ο κ. Φάιμαν, αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, διότι αμοιβαία προσέγγιση δεν σημαίνει πως ο ένας παραμένει αμετακίνητος και οι άλλοι προσεγγίζουν.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ ζήτησαν στις δηλώσεις τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Παράλληλα, ο καγκελάριος επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη και σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που να εργάζεται και άρα, όπως είπε, υπάρχουν και για τις δύο πλευρές και για την Ελλάδα και για την Ε.Ε., πολύ καλοί και λογικοί λόγοι να υπάρξει προσέγγιση.

Αξιολόγηση