Κύπρος: Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα

Κύπρος: Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα
Τις ανησυχίες του μετά το άκαρπο χθεσινό Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα».

«Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος. «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά.

Στο μεταξύ, ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Εφήβων, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει τον αγώνα εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων πολιτών για διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις αρχές της αλληλεγγύης, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τελεσιγραφικό τρόπο.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να διασφαλίσει συνθήκες γρήγορης εξόδου από την κρίση, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη μαζική μετανάστευση, κυρίως των νέων επιστημόνων.

Αξιολόγηση