«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης

«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης
«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου καθώς προσερχόταν στη συνεδρίαση του Ecofin.

Όπως είπε, θα συνεχίσουμε να συσκεπτόμαστε ώστε να ενισχύσουμε τις πιθανότητες να επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο, όχι για τον μέσο Έλληνα, ούτε για τον μέσο Γερμανό.

«Ξέρουμε», πρόσθεσε, «ότι η Ευρώπη ξέρει πώς να συζητά με τέτοιον τρόπο ώστε να βρει μία πολύ καλή λύση, παρά τις αρχικές διαφωνίες».

Παράταση προγράμματος και μετά ευελιξία, επιμένει ο Ντέισελμπλουμ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος, αν και -όπως είπε- «αυτό είναι θέμα των Ελλήνων, δεν μπορούμε να τους το επιβάλλουμε, είναι πραγματικά στο χέρι τους».

«Ελπίζω ότι θα ζητήσουν παράταση του προγράμματος και όταν το κάνουν αυτό μπορούμε να επιτρέψουμε την ευελιξία μέσα στο πρόγραμμα, μπορούν να θέσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες υπό την προϋπόθεση ότι θα δούμε πως το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση