Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα

Σόιμπλε: Δεν είμαι αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα
Την απαισιοδοξία του για κατάληξη σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο σημερινό (Δευτέρα) Eurogroup, επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε προσερχόμενος στη σύσκεψη, στο ίδιο κλίμα με πρωινή συνέντευξή του που μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του για τους Ελλήνες λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς της κυβέρνησης που επέλεξαν.

«Όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής δεν με κάνουν πιο αισιόδοξο για την Ελλάδα» είπε ο Σόιμπλε.

Πιστός δε στη σκληρή γραμμή του Βερολίνου επανέλαβε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί ή να παραταθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όσο η Αθήνα δεν θέλει ένα πρόγραμμα δεν έχω να σκεφτώ επιλογές».

Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε υποβάθμισε την πιθανότητα επίτευξης κάποιας συμφωνίας τη Δευτέρα, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως οι προπαρασκευαστικές επαφές σε τεχνικό επίπεδο δεν οδήγησαν σε πολλά σημεία σύγκλισης.

«Από αυτά που άκουσα για τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά θα λάβουμε αναφορά σήμερα και θα δούμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε.

Σχολίασε δε, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται «πολύ ανεύθυνα» και πως δεν βοηθά να προσβάλλεις τους εταίρους που έχουν στηρίξει τη χώρα μας στο παρελθόν. «Λυπάμαι για τους Έλληνες», τόνισε.

Αξιολόγηση