Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για να επιτύχει θετικό κλίμα έως το Eurogroup

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για να επιτύχει θετικό κλίμα έως το Eurogroup
Αγώνα δρόμου προκειμένου να «κλειδώσουν» οι συμφωνούντες με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup, αλλά και να βελτιωθεί «περισσότερο η ελληνική θέση σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς, δηλαδή και τους υπόλοιπους ενδεχόμενους υποστηρικτές της Ελλάδας, προγραμματίζει για το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση.

Κατά τη χθεσινοβραδυνή, πάντως, συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης όλη η πορεία των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και των στελεχών της κυβέρνησης στο Eurogroup της Τετάρτης, αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έκαναν στους υπουργούς, ο Αλ. Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι η χώρα οδηγείται σε λύση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από το τριήμερο, ήταν ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών, αλλά και ότι η δήλωση του Γ. Ντάισελμπουμ μετατόπισε τον άξονα της συζήτησης «από το εφαρμόστε» και το «επιτυχής αξιολόγηση» στο «αναζητούμε το κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και του επόμενου».

Αξιολόγηση