Λευκός Οίκος: «Το Eurogroup της Δευτέρας ευκαιρία για την επίτευξη προόδου»

Λευκός Οίκος: «Το Eurogroup της Δευτέρας ευκαιρία για την επίτευξη προόδου»
«Ο υπουργός Λιου κάλεσε όλα τα μέρη να αφήσουν κατά μέρος τη ρητορική και να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την τηλεφωνική συνομιλία, χθες βράδυ, του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζέικομπ (Τζακ) Λιου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα (χθες), ο υπουργός Τζέικομπ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο υπουργός Λιου είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή προχωρά να σχηματίσει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς».

Προστίθεται πως «ο υπουργός Λιου κάλεσε όλα τα μέρη να αφήσουν κατά μέρος τη ρητορική και να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός. Ο υπουργός Λιου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της έχουν εισέλθει σε τεχνικές συζητήσεις και σημείωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου».

Αξιολόγηση