Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς συνεργασίας του υπουργείου Οικονομίας με τον ΟΟΣΑ

Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς συνεργασίας του υπουργείου Οικονομίας με τον ΟΟΣΑ
Μια νέα συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τον ΟΟΣΑ αρχίζει, με στόχο την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Υποδομές, δημόσιες προμήθειες, ανταγωνισμός, απλοποίηση αδειοδοτήσεις, αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιαστεί μία νέα ολιγόμηνη συνεργασία με τον οργανισμό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) 'Ανχελ Γκουρία, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η συνεργασία θα έχει αναπτυξιακή διάσταση, θα είναι ολιγόμηνη με βασικό άξονα την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την προστασία του καταναλωτή, την αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών, τις συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics.

Αναφορικά με άλλα θέματα του υπουργείου, στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ετοιμαστεί και θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο νόμου για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ο κ. Σταθάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία ενώ επικρότησε τις τελευταίες προτάσεις του Γιούνκερ τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές. Εκτίμησε επίσης ότι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα τραβήξουν το σχοινί.

Αξιολόγηση