Λύση από τον Σουλτς για το πώς να καταργήσει η Ελλάδα την τρόικα

Λύση από τον Σουλτς για το πώς να καταργήσει η Ελλάδα την τρόικα
Μία πρόταση για το πώς θα μπορούσε να απεμπλακεί η Ελλάδα από την τρόικα πρότεινε ο Μάρτιν Σουλτς αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.


Ειδικότερα, ο Σουλτς μέσα από τις στήλες της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Tagesspiegel am Sonntagανέφερε ότι ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή.

«Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ», υπονόησε.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Αθήνα μετά την άνοδο στην εξουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πιαστεί «κατά κάποιο τρόπο σε παγίδα».

«Υποσχέθηκαν πράγματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που θέλουν να εφαρμόσουν γρήγορα αλλά δεν μπορούν, επειδή θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας. «Θα πρέπει να βγουν απ̉ αυτή την παγίδα», υποστήριξε ο Σουλτς.

Αξιολόγηση