Συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφ. Οικονομικών των ΗΠΑ
Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν, καθώς και με την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις, θα έχουν σήμερα στις 13.00 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε, στο Βερολίνο, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι χρόνος ως τον Μάιο, προκειμένου να παρουσιάσει ολοκληρωμένο προγράμμα στους εταίρους της και ένα προγράμμα - γέφυρα, για το διάστημα ως τότε. Υποσχέθηκε δε «λογική, ειλικρίνεια και ετοιμότητα για την εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων».

«Ζητάμε την ευκαιρία να θέσουμε την πρότασή μας» με στόχο να προκύψει σύνθεση και να φθάσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαβεβαίωσε δε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η λέξη «χρεοκοπία» να εξαφανιστεί από τη συζήτηση.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αυτές που προβλέπονται από το τρέχον προγράμμα δεν είναι όλες «για πέταμα», αλλά υποστήριξε ότι θέτουν λάθος προτεραιότητες, στοχεύοντας όχι στην κορυφή, αλλά στη βάση.

Διαβάστε επίσης:Συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις, διαφωνούμε με το μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ