Ο Σουλτς απειλεί την Ελλάδα για χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Ο Σουλτς απειλεί την Ελλάδα για χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Λίγες ώρες μετά τα χαμόγελα με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απειλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα με χρεοκοπία αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Στο αυστηρό μήνυμα που μεταδίδει το Reuters ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ όπως μετέδωσε η Handelsblatt, ο πρόεδρος του ΕΚ είπε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δράσει μονομερώς και δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε ούτε οι εταίροι της θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις και θα οδηγηθούμε επομένως σε χρεοκοπία.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλη χρηματοδότηση και η χώρα δεν θα μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή της καταλήγοντας αναπόφευκτα σε χρεοκοπία.

Μάλιστα, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι μπορεί να μιλήσει για παραχωρήσεις, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ.

Παράλληλα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση της οικονομικής θέσης της χώρας, περιγράφει σε δημοσίευμά του ένα πολύ κακό σενάριο για την ελληνική χρεοκοπία. (Διαβάστε ΕΔΩ)

«Με τους δανειστές της Ελλάδας να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την αντίθεσή τους στην απαίτηση της χώρας για αναδιάρθρωση χρέους, η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί κι άλλα δάνεια διάσωσης ίσως οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ ακόμη και στις αρχές του επόμενου μήνα».

Διαβάστε επίσης:Βόμβα από την Γερμανία: «Όχι σε όλα»

Διαβάστε επίσης:Στο "στόχαστρο" η Ελλάδα και για τις ακυρώσεις των ιδιωτικοποιήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ