Δημοσίευμα - «φωτιά»: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!

Δημοσίευμα - «φωτιά»: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!
Την ώρα που οι δανειστές της Ελλάδας αντιτίθενται, ο ένας μετά τον άλλο, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα» χρέους, η άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης, ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχ στις αρχές του επόμενου μήνα.


Το κακό αυτό σενάριο για την Ελλάδα, περιγράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν γνώση της οικονομικής θέσης της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και όπως ανέφερε μία από τις δύο πηγές, εάνδεν αυξηθεί το όριο βραχυπρόθεσμου δανεισμού των 15 δισ.- που έχει καθοριστεί από την Τρόικα- η κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά στις 25 Φεβρουαρίου.

Με τους Ελληνες να τραβάνε τις καταθέσεις τους από τράπεζες και να μην πληρώσουν φόρους, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο για λίγες εβδομάδες, με τα κονδύλια των κοινωνικών ασφαλίσεων και παρακρατώντας τις πληρωμές προς τους πιστωτές, είπε το ίδιο πρόσωπο.

«Μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ίσως έρθει αντιμέτωπος με το εξής δίλημμα: Να αποδεχθεί μία σανίδα σωτηρίας με τους όρους που επίμονα απορρίπτει, ή να εγκαταλείψει το ευρώ», αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:Βαρουφάκης: Δώστε μας χρόνο, μην αφήσετε τους Έλληνες να πεινάσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ