Σαπέν: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους

Σαπέν: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους
Απέκλεισε το θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο γαλλικό σταθμό Europe 1, μία μέρα μετά τη συναντησή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη καθώς όπως τόνισε δεν πρόκειται για ένα χρέος προς τις χρηματαγορές, αλλά προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο Γάλλος υπουργός παραδέχτηκε ότι το χρέος που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ είναι δυσβάσταχτο για την Ελλάδα όμως υποστήριξε ότι «η αποπληρωμή του χρέους είναι ένα θέμα, οι τρόποι αποπληρωμής όμως είναι ένα άλλο θέμα, που αφορά όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα την ευρωζώνη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι σκοπεύει να εξηγήσει στον Αλέξη Τσιπρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι την Τετάρτη, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Η κατανόηση της πραγματικότητας δε σημαίνει, ότι δεν θα πρέπει να την αλλάξουμε, αντίθετα μάλιστα, η καλύτερη κατανόησή της είναι το καλύτερο μέσο για την αλλαγή της».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Σαπέν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς την Ελλάδα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Γάλλου δημοσιογράφου.

Αξιολόγηση