Η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις μεταρυθμίσεις επιθυμεί ο Κατάινεν

Η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις μεταρυθμίσεις επιθυμεί ο Κατάινεν
Την άποψη ότι η Ευρώπη περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφερθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την επίτευξη ορισμένων στόχων του προγράμματος.

Στην συνέχεια ο Γιούρκι Κατάινεν μιλώντας στην αγγλόφωνη υπηρεσία του γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη δέχονται ίση μεταχείριση και ότι τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν.

Ωστόσο δεν απέκλεισε τη χορήγηση μίας χρονικής παράτασης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Δεν είπα ότι οι προθεσμίες δεν πρέπει να παραταθούν. Απλώς είπα ότι όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης» εκτίμησε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Απασχόληση και την Οικονομική Ανάπτυξη, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα επιτύχουν έναν συμβιβασμό.

Παράλληλα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Bloomberg ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στους όρους που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν δεν επικεντρώνεται στην προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Η βάση στην οποία δουλεύουμε είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, κάτι που θέλει το 80% των Ελλήνων. Η πρόθεσή μας είναι να δουλέψουμε στις υφιστάμενες δεσμεύσεις στη βάση της παραμονής της χώρας στο ευρώ», τόνισε.

Αναφορικά δε με την παράταση που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου σημείωσε:«Ίσως χρειαστεί να την επεκτείνουμε. Δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ίσως είναι ένας - δύο μήνες, ίσως έξι».

Αξιολόγηση