"Ταραχή" στην Κίνα για την διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

"Ταραχή" στην Κίνα για την διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
  Προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες στην Κίνα η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, τη στιγμή που ήταν υποψήφιος ο κινεζικός όμιλος Cosco για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεν Ντανιάγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου. σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε : "Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε στις 28 Ιανουαρίου, ότι διακόπτει την ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά. Αυτό μάς ανησυχεί πολύ" και συμπλήρωσε "Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco"..

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν 'αργησε να πάρει θέση και μόλις χθες η εκπρόσωπος του ,Χουά Τσουνγίνγκ, δήλωσε "Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θεωρούμε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα παραμείνουν προσηλωμένες στη συνέχιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αφού προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς".

Αξιολόγηση