Νευρικότητα προκαλεί στις αγορές το εκλογικό αποτέλεσμα

Νευρικότητα προκαλεί στις αγορές το εκλογικό αποτέλεσμα
(update 11:30) Έντονη νευρικότητα προκάλεσε στις αγορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ η χθεσινή ευρεία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,

η προοπτική συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και η επιθετική φρασεολογία από το κυβερνών κόμμα της κυρίας Μέρκελ στη Γερμανία.
Το Ευρώ υποχώρησα σε νέα χαμηλά έτους και συγκεκριμένα στα 1,1209 σε σχέση με το δολάριο ενώ πριν από λίγη ώρα διαπραγματευόταν στα 1,1232 και οι Ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο.
Στο εσωτερικό μέτωπο το Χρηματιστήριο ξεκίνησε με έντονες ρευστοποιήσεις και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από 800 μονάδες στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών για να ανακάμψει από τα χαμηλά στη συνέχεια και να βρίσκεται την 11η πμ στα επίπεδα των 809 μονάδων με απώλειες 3,78% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής όπου η ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά είχε καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη. Ωστόσο λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου και η ανακοίνωση του δεύτερου ότι θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης οδήγησε σε κάλυψη σημαντικού μέρους του χαμένου εδάφους από το Γενικό Δείκτη ο οποίος υποχωρεί στις 11:30 κατά 1.1%.Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός κλάδος όπου οι μετοχές των συστημικών τραπεζών καταγράφουν πολύ σημαντικές διακυμάνσεις που στην περίπτωση της τράπεζας Πειραιώς ξεπερνούν τον 12%. Την ίδια στιγμή τα spreads των δεκαετών ομολόγων κινούνται ανοδικά και η απόδοση διαμορφωνόταν πριν λίγο στα επίπεδα του 8,82% ενώ ανοδικά κινούνται τα spreads των χωρών του Νότου και της Ιρλανδίας.
Οι αγορές αναμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup αλλά και τις κινήσεις Τσίπρα κατά τις επόμενες ημέρες στο επίπεδο σχηματισμού κυβέρνησης.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ