ΤτΕ: «Υπό απόλυτο έλεγχο» η κατάσταση των καταθέσεων

ΤτΕ: «Υπό απόλυτο έλεγχο» η κατάσταση των καταθέσεων
Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο, εξέδωσε η ΤτΕ με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκροές καταθέσεων.

Eιδικότερα, όπως στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται ότι: «Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

»Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις», καταλήγει η ΤτΕ.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΤτΕ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής:

«Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές.

Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».

Αξιολόγηση