Γερμανία: Περιμένουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δάνειά της

Γερμανία: Περιμένουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δάνειά της
Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δάνειά της για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, παρά τις επικείμενες εκλογές, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα μιας στάσης πληρωμών δεν τίθεται καθόλου αυτήν τη στιγμή.


«Περιμένουμε και θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες», είπε η κ. Κοτέ, σημειώνοντας ότι το ερώτημα για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ανοίγει μια υποθετική συζήτηση.

Η ίδια, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια υποθετική έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη διαθέτει νέους μηχανισμούς, οι οποίοι περιορίζουν την απειλή μετάδοσης.

«Ο κόσμος έχει προφανώς προχωρήσει μπροστά από το 2012, και στο μεταξύ έχουμε δημιουργήσει αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, προκειμένου να σταθεροποιούν την Ευρωζώνη», δήλωσε η κ. Κοτέ και πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα έχουν θεσμοθετηθεί προκειμένου να βοηθούν να μπαίνει ένα «φρένο» σε κάποιες μορφές μετάδοσης.

Αξιολόγηση