Το Γερμανικό σήμα για λύση στην Ελλάδα

Το Γερμανικό σήμα για λύση στην Ελλάδα
Σήμα επικείμενης συμφωνίας για το ζήτημα του χρέους δίνει η Γερμανική κυβέρνηση με την απόφασή της

να σταματήσει στο τέλος του έτους την παροχή εγγυήσεων για εξαγωγές προς Ελλάδα.
Την απόφαση αυτή αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το οποίο σταματά να εκδίδει πιστωτικές εγγυήσεις για εξαγωγές προς την Ελλάδα καθώς οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν δείξει ότι είναι έτοιμοι να καλύψουν μόνοι τους τα ρίσκα της μη πληρωμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο του 2012 η Γερμανική κυβέρνηση ασφαλίζει τις εξαγωγικές πιστώσεις των Γερμανικών εταιριών προς την Ελλάδα καθώς οι ιδιωτικές ασφαλιστικές αρνούνταν να το πράξουν φοβούμενες την κατάρρευση της Ελλάδας.
Πλέον η επανάκαμψη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εξαγωγικών πιστώσεων δείχνει πως ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών προς την Ελλάδα διαμορφώνεται πλέον σε λογικά επίπεδα.
Από τον Απρίλιο του 2012 η Γερμανική κυβέρνηση έχει παράσχει εγγυήσεις για τιμολόγια ύψους περίπου 560 εκατ. ευρώ Ελλήνων πελατών προς γερμανικές επιχειρήσεις. Περίπου 200 γερμανικές εξαγωγικές εταιρείες και 800 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από τις εγγυήσεις αυτές τα τελευταία δυόμισι χρόνια, σύμφωνα με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ