Μπούντεσμπανκ: Πολύμηνη περίοδος στασιμότητας στη Γερμανία

Μπούντεσμπανκ: Πολύμηνη περίοδος στασιμότητας στη Γερμανία
H κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, θεωρεί ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις για την οικονομί ατης χώρας υπαγορεύουν αναιμική αναπτυξιακή τροχιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Bundesbank, οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η στασιμότητα στις παραγγελίες αγαθών δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα συνεχίσει σε οριακούς ρυθμούς τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014. Ωστόσο, η ίδια κρίνει θετικά την πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και τη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, εξελίξεις που μπορούν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Παράλληλα, θετικά κρίνει τις επιδόσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες ενισχύονται από τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις αυτές θα στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση μέσω των αξιοσημείωτων αυξήσεων των μισθών.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομική αναπτύχθηκε μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, έπειτα από συρρίκνωση 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ αναμένεται ανάπτυξη 1,2-1,3% στο σύνολο της φετινής χρονιάς και 0,8-1,3% το 2015.

Αξιολόγηση