Τα τρία ισχυρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν που "χτυπούν" τα περιφερειακά αεροδρόμια

Τα τρία ισχυρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν που "χτυπούν" τα περιφερειακά αεροδρόμια
Στην τελική ευθεία με την κατάθεση προσφορών, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή μπαίνει ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια.


Σύμφωνα με πληροφορίες στον διαγωνισμό αναμένεται να καταθέσουν 3 επενδυτικά σχήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις.
Ἒιδικότερα δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της κοινοπραξίας Ελλάκτωρ - Vinci, της Corporacion America - ΜΕΤΚΑ αλλά και της Fraport AG από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου.
Σημειώνεται ότι ο επενδυτής που θα αναλάβει την εκμετάλλευση των αεροδρομίων είναι υποχρεωμένος να επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών τους. Το πιο σημαντικό, όπως παρατηρούσαν στελέχη τη αγοράς, είναι ότι μια ιδιωτική επένδυση στα αεροδρόμια θα απαιτήσει την αναβάθμιση των περιφερειακών υποδομών του αεροδρομίου, όπως π.χ. οδικοί άξονες, πιθανώς λιμένες, εμπορικά κέντρα κ.λπ.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά, αφού οι δαπάνες αυτές που θα κληθεί να προχωρήσει ο επενδυτής πιθανώς να οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις αεροπορικών τελών, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ