Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη - Ώθηση από τις υπηρεσίες

Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη - Ώθηση από τις υπηρεσίες

O δείκτης PMI για τον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στις 51,5 μονάδες από 50,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα

Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2023 αναπτύχθηκε ο ιδιωτικός τομέας στην Ευρωζώνη, με την ανάκαμψη όμως να είναι άνιση: ο κλάδος των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ρυθμό ταχύτερο από το προσδοκώμενο, αντισταθμίζοντας έτσι την περαιτέρω διολίσθηση που εμφάνισε η μεταποίηση.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI), που καταρτίζει η εμπορική τράπεζα του Αμβούργου, αναρριχήθηκε στις 50,3 μονάδες τον Μάρτιο από τις 49,2 μονάδες τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από μήνες που ο δείκτης ανεβαίνει άνω των 50 μονάδων, σημείο το οποίο καταδεικνύει ανάπτυξη.

Ευρωζώνη: Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα – Ώθηση από τις υπηρεσίες-1

«Επιτέλους κάποια καλά νέα ξανά. Ο τομέας των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του, με τη δραστηριότητα να σταθεροποιείται τον Φεβρουάριο και να εμφανίζει κάποια σημάδια ήπιας ανάπτυξης τον Μάρτιο», σχολίασε ο Δρ. Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.

Αναλυτικά, ο δείκτης PMI για τον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στις 51,5 μονάδες από 50,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο. Απεναντίας, ο τομέας της μεταποίησης διολίσθησε περαιτέρω τον Μάρτιο, καταγράφοντας όμως ορισμένα σημάδια ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ