Βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο η Ελλάδα

Βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο η Ελλάδα

Ο τίτλος θα έχει ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2034

Η Ελλάδα έδωσε mandate σε έξι οίκους για την αναδοχή έκδοσης 10ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, η Ελλάδα έδωσε σχετική εντολή σε Alpha Bank , Barclays, Citi, Commerzbank, Nomura και Societe Generale.

Ο τίτλος θα έχει ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2034.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα δημοπρατηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Πρόκειται για μία κίνηση την οποία περίμεναν οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι, με τις Bank of America και JP Morgan να τηρούν θετική στάση απέναντι στους ελληνικούς τίτλους, εν αναμονή και της νέας έκδοσης.

Ειδικότερα, η Bank of America εκτιμά ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα εμφανιστούν πιο ανθεκτικά, με περαιτέρω συρρίκνωση των spreads. Τα μακροοικονομικά και τεχνικά θεμελιώδη παραμένουν εποικοδομητικά και οι επενδυτές του real money είναι ακόμα short στους ελληνικούς τίτλους, σημείωνε την Παρασκευή ο οίκος, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη είσοδός τους στους δείκτες επενδυτικής βαθμίδας θα φέρει τοποθετήσεις 10-16 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ελληνικά spreads επηρεάζονται πολύ λιγότερο από τις διακυμάνσεις του risk on/off, τόνιζε η BofA, προβλέποντας περαιτέρω συρρίκνωση κατά 30 μονάδες βάσης.

Η JP Morgan επιβεβαίωσε πρόσφατα τις long θέσεις της στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, εν αναμονή του ντεμπούτου της Αθήνας στις αγορές ομολόγων για το 2024. Όπως σημείωνε ο οίκος, οι εισροές από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης συνεχίζονται, έπειτα από την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες investment grade, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα και από τη Fitch, τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ