Hedge fund: Στα 80 δισ. δολάρια έφθασαν οι εκροές φέτος

Hedge fund: Στα 80 δισ. δολάρια έφθασαν οι εκροές φέτος

Η 10ετής απόδοση των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 146 μονάδες βάσης το εξάμηνο έως την 1η Νοεμβρίου

Ο κλάδος των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου σημείωσε καθαρές εκροές 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αρχή του χρόνου έως τις 18 Οκτωβρίου, παρόλο που είχε καθαρά κέρδη περίπου 119 δισ. δολαρίων, ανέφερε σε έκθεσή της την Τετάρτη η Aurum Funds, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν υψηλότερες αποδόσεις αλλού.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου πολλαπλών στρατηγικών έκαναν το καλύτερο, σημειώνοντας θετική απόδοση 5,9% μέχρι στιγμής φέτος, ακριβώς μπροστά από τα hedge funds πιστώσεων με θετική απόδοση 5,6%, ανέφερε η Aurum.
Ωστόσο, οι επενδυτές μπορεί να παρασύρθηκαν από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, δήλωσε ο Don Steinbrugge, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Agecroft Partners, εταιρείας συμβούλων hedge funds.

"Επιπλέον, έχουν υπάρξει πολλά περιουσιακά στοιχεία που ρέουν προς ιδιωτικές πιστώσεις", πρόσθεσε.

Η 10ετής απόδοση των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 146 μονάδες βάσης το εξάμηνο έως την 1η Νοεμβρίου.

Τα χρήματα που ρέουν από τα hedge funds ήταν ένα σημάδι ότι ο κλάδος έφτανε στην ωριμότητα, δήλωσε στο Reuters ο επενδυτής Michael Oliver Weinberg.


«Η μελλοντική ανάπτυξη πιθανότατα θα προέλθει από τον ιδιωτικό πλούτο που θα αντισταθμίσει την αρνητική ανάπτυξη από τους θεσμικούς επενδυτές», σημείωσε.

«Ακόμα και τότε, για τον ιδιωτικό πλούτο που πληρώνει φόρους, τα hedge funds είναι συνήθως λιγότερο φορολογικά αποδοτικά από στρατηγικές όπως το private equity, επομένως αυτό είναι ένα εγγενές «φρένο» στην ανάπτυξη του κλάδου», πρόσθεσε.

Οι στρατηγικές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου με μετοχές στοιχηματισμού ως επί το πλείστον με μεγάλες συναλλαγές θα είχαν τη χειρότερη άνοδο με μέσες αποδόσεις αρνητικών 2% για το έτος, ανέφερε η έκθεση Aurum η οποία παρακολουθεί 3.402 κεφάλαια με συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ