ΕΕ:Δεν χρειάζονται άλλα επενδυτικά προγράμματα για την βιομηχανία λέει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ

ΕΕ:Δεν χρειάζονται άλλα επενδυτικά προγράμματα για την βιομηχανία λέει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ

 


Δεν βλέπω την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα όπως το STEP, το οποίο θα χρηματοδοτήσει πράγματα που δεν γνωρίζουμε δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το ταμείο STEP για την ενίσχυση των επενδύσεων σε κρίσιμες τεχνολογίες.

«Δεν βλέπω την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα όπως το STEP, το οποίο θέλει να ξεκινήσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να χρηματοδοτήσει πράγματα που δεν γνωρίζουμε και για τα οποία είχαμε εδώ και καιρό άλλες δυνατότητες, για παράδειγμα με την Next Generation EU». είπε ο Λίντνερ στην Κάτω Βουλή της Μπούντεσταγκ.


Το ταμείο STEP, που προτάθηκε τον Ιούνιο, θα αξιοποιήσει ορισμένα υπάρχοντα κονδύλια του προϋπολογισμού και επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει επενδύσεις 160 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ ο Λίντνερ απέρριψε πρόσθετη χρηματοδότηση για κρίσιμες τεχνολογίες, επανέλαβε ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο σύνολό της, δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας ως Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Λίντνερ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας πρέπει να διαχωριστεί από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, τα μεσοπρόθεσμα χρηματοδοτικά σχέδια της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ