ΟΔΔΗΧ: Τέσσερις επανεκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του 2023

ΟΔΔΗΧ: Τέσσερις επανεκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του 2023

Συνεχίζεται η «επικοινωνία» με τις αγορές 

Άλλες τέσσερις φορές σκοπεύει να βγει στις αγορές ο ΟΔΔΗΧ έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε, η επόμενη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων θα γίνει στις 19 Ιουλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μηνιαίες επανεκδόσεις ομολόγων από τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώνει την τελική απόφασή του αναφορικά με (i) τη διενέργεια της προγραμματισμένης δημοπρασίας (ii) το ISIN των εκδόσεων ΟΕΔ που θα δημοπρατηθούν και (iii) το ύψος των δημοπρατούμενων ποσών, μία ημέρα πριν από την ημερομηνία εκάστης δημοπρασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πληροφόρηση από την ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς.

Οι επανεκδόσεις αυτές θα γίνουν, άλλωστε, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλών προσδοκιών για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αφότου το εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε τον δρόμο για έξοδο από το junk, έπειτα από 13 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο κρίσιμο «ραντεβού» με τους οίκους αξιολόγησης θεωρείται εκείνο της 20βης Οκτωβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί το review της ελληνικής αξιολόγησης από την S&P.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ