08-01-2017 Κατηγορία: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι δικαιούνται

Share 0
 

Το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μπει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σημειωτέον πως δεν θα είναι πιλοτική, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά πανελλαδική και όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μπορεί να καλύψει περίπου 700.000 δικαιούχους.

Ειδικότερα, όσοι πολίτες διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να λάβουν ανά κατηγορία τα εξής:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα, και, για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.


Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Από το συνολικό ποσό, στόχος των υπηρεσιών πρόνοιας είναι το 50% να δαπανάται αποκλειστικά μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας, ενώ για το υπόλοιπο 50% να υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης, μέσω τραπεζικού συστήματος ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας από ΑΤΜ.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης συνδέεται και με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως π.χ. η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης κ.α.

Διαβάστε επίσης

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται επίδομα 4.700 ευρώ

Κονδύλια 20 δισ. στην Ελλάδα για τον πρωτογενή τομέα

Από αύριο η πληρωμή των δικαιούχων της α΄ φάσης του ΚΕΑ

Η ημερομηνία πληρωμής της κάρτας σίτισης Ιανουαρίου 2017 - Η απόφαση

Eγκρίθηκε η πληρωμή για το πιλοτικό ΚΕΑ

Στον αέρα το πρόγραμμα «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία»

Νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ' οίκον»- Οι λεπτομέρειες

56.231 αιτήσεις τις δύο πρώτες ημέρες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης