Ανοίγει το TAXISnet για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει το TAXISnet για το επίδομα θέρμανσης
Κλειστό παρέμενε το TAXISnet για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, ωστόσο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι είναι «θέμα ωρών» να ανοίξει.


Μιλώντας στον ΑΝΤ-1, η κυρία Παπανάτσιου σημείωσε ότι «Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανοίξει το ΤAXIS για την υποβολή δηλώσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Όπως είπε, όσοι αιτηθούν τώρα το επίδομα, θα λάβουν το ποσό μέσα στον Ιανουάριο, ενώ αν υποβάλλουν αίτηση από το νέο έτος, θα λάβουν το επίδομα ως το τέλος Ιουνίου.

Αναγνώρισε, πάντως πως υπάρχει πρόβλημα με τις περιοχές που θεωρούνται ορεινές και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει ένα πιο δίκαιο σύστημα τη νέα χρονιά.

Ανέφερε, επίσης πως είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.
Όσον αφορά στο αφορολόγητο, για τη μείωση του οποίου επιμένουν οι δανειστές, η κυρία Παπανάτσιου έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή».

Σχετικά με το «χτίσιμο» του αφορολογήτου με «πλαστικό χρήμα», επεσήμανε πως θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Σημείωσε δε ότι εξετάζεται εκ νέου εάν θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης.

Δείτε ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσηςκαι ποιοι θα πάρουν αυξημένο επίδομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ