Επιχορηγήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ σε 24.000 νέους αγρότες

Επιχορηγήσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ σε 24.000 νέους αγρότες
Τη νέα αγροτική πολιτική που σχεδιάζει να χτίσει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση, παρά τις «αρχιτεκτονικές» δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παρουσίασε σήμερα στη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παράλληλα συνομίλησε με αγρότες της Θεσσαλίας που πήγαν στο «Χατζηγιάννειο» για να ενημερωθούν για τα αγροτικά ζητήματα και τις προοπτικές.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, τα θέματα προβληματισμού είναι πολλά, με τις πληρωμές, τις καθυστερήσεις, αλλά και με τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί βασισμένες στον ΚΑΠ.

Στόχος είναι η αγροδιατροφική αλυσίδα και η παραγωγή να γίνουν ένα ενιαίο σύμπλεγμα και τα 5 σημεία στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι:

- Η χορήγηση κονδυλίων άνω των 300 εκατ. ευρώ, που θα διανεμηθούν σε 24.000 νέους αγρότες.

- Η υπεράσπιση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

- Η εξυγίανση των εισροών.

- Η καλύτερη αξιοποίηση των 20 δισ. ευρώ, της περιόδου 2014-2020 που δίδονται σε αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφους κλπ

- Υποστήριξη της καινοτομίας, η οποία θα ενισχυθεί από ειδικούς συνεργάτες και επιστήμονες.

Ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πληρωμές των αγροτών και είπε ότι από το τέλος Ιουνίου άρχισε η πληρωμή για τα σχέδια βελτίωσης, ενώ έως το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές χρημάτων σε νέους αγρότες, ιδιωτικές επιχειρήσεις-ΟΠΑΑΧ, μικρά δημόσια έργα, συνδεδεμένη σποροπαραγωγή, για το ζωικό κεφάλαιο και σε παραγωγούς που έχει καθυστερήσει ο καθορισμός του «ενεργού γεωργού».

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα εξοφληθούν οι εξισωτικές και για τους αγρότες που ήταν στα δείγματα ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ