Σουλτς: Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται ανάλογη αντιμετώπιση

Σουλτς: Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται ανάλογη αντιμετώπιση
«Παρατηρούμε ότι οι καταστροφείς έχουν ρεύμα και αυτό χρήζει απαντήσεως. Τα συνθήματα των λαϊκιστών και των ακροδεξιών δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς με περίτεχνα σμιλεμένα επιχειρήματα. Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται μερικές φορές και ανάλογη αντιμετώπιση», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutschen Zeitung.

«Εν τούτοις πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται ο θυμός, η απογοήτευση, η απελπισία των ψηφοφόρων κομμάτων όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Δεν πρόκειται μόνο για πολίτες οι οποίοι περνάνε δύσκολα. Είναι και εύποροι πολίτες οι οποίοι φοβούνται για το άδηλο μέλλον.

Αυτούς τους φόβους δεν μπορεί κανείς να τους διαλύσει με τη μίμηση ανεύθυνων συνθημάτων», προσέθεσε ο Μάρτιν Σουλτς, του οποίου η θητεία λήγει στις 17 Ιανουαρίου. Ο Γερμανός πολιτικός ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εξήγησε: «Μετά το Brexit δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα με σωστό τρόπο.

Η απόφαση των Βρετανών έδωσε τη δυνατότητα να εμβαθύνουν οι σχέσεις της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως δεν αξιοποιήθηκε. Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ιδίως για την ευρωζώνη. Δεν έχω όμως αυταπάτες, βλέπω τις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες οι οποίες δεν το επιτρέπουν».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ