Κομισιόν: Η δουλειά για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων συνεχίζεται

Κομισιόν: Η δουλειά για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων συνεχίζεται
Η δουλειά για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων συνεχίζεται, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

«Είμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων» επισήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι η ελληνική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει αύριο το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περικλείει το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων.
Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξηγώντας ότι η σχετική νομοθεσία, η οποία προσφάτως υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, αποτέλεσε προϊόν «περίπλοκων διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών».

Η σχετική νομοθεσία, όπως ανέφερε, επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της ανάγκης αντιμετώπισης των «προβληματικών» δανείων και τη θέσπιση ενός πλαισίου για την εξυπηρέτηση και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για τη στρατηγική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος» κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ