Τσακαλώτος: Καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης

Τσακαλώτος: Καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης
"Εάν υπάρξει καθυστέρηση, θα είναι ημερών όχι εβδομάδων"

Για πιθανή καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Bloomberg.

"Εάν υπάρξει καθυστέρηση, θα είναι ημερών όχι εβδομάδων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Bloomberg πριν την συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Pierre Moscovivi. "Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέρει για να συζητήσουμε την πρόοδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις", πρόσθεσε.

Στο δημοσίευμα του το πρακτορείο σημειώνει και τις επιφυλάξεις της Κομισιόν για την παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. "Η Κομισιόν εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθεί ο πυλώνας του προγράμματος που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. "Αυτό περιλαμβάνει επίσης την ανάγκη να αποπολιτικοποιηθεί η διοίκηση".

Το Bloomberg σημειώνει ακόμα ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έθεσε δημοσίως το ερώτημα αρχές Αυγούστου αν ο κ. Γεωργίου είχε διογκώσει το έλλειμμα για να υποχρεώσει τη χώρα να μπει σε πρόγραμμα διάσωσης. Αναφέρει ακόμα ότι η Αυγή είχε χαρακτηρίσει "εκτελεστή" τον κ. Γεωργίου σε δημοσίευμα της στις 4 Αυγούστου.

Η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, προσθέτει το Bloomberg, είναι ένας από τους βασικούς στόχους στο τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των ηγετών του Ιουλίου του 2015.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα όταν συναντηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, δήλωσε ο κ. Σχοινάς. Επανέλαβε παράλληλα την εμπιστοσύνη της Κομισιόν στα στοιχεία που έχουν παραχθεί από το 2010 από την ΕΛΣΤΑΤ. Η ποιότητα των στοιχείων της περιόδου 2010-2015 "είναι πέρα από κάθε αμφιβολία", δήλωσε.

"Η Κομισιόν ως θέμα αρχής δεν σχολιάζει τις εθνικές νομικές διαδικασίες και δεν ζητά από κράτη μέλη να το κάνουν", σημείωσε. "Ωστόσο, ανησυχούμε για δηλώσεις στα μίντια που αφορούν την υπόθεση και αμφισβητούν την αξιοπιστία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ